Hopp til navigasjon Hopp til innhold
 
A+
RSS
Information in English
Du er her:  Oslo kommune > Barnehager > Oversikt barnehager > Bydel Nordre Aker > Oversikt barnehager > Haugensjordet barnehage

Haugensjordet barnehage

Haugensjordet barnehage ligger på Kjelsås - i et rolig boligstrøk med landlige omgivelser, men likevel sentralt. Det er kort vei til skog og mark  - i nærheten av Frysja, Stilla og Maridalsvannet. Barnehagen har ukentlige turer og utflukter i nærmiljøet. Turen går også noen ganger til sentrumsnære områder da det er god tilgang til offentlig kommunikasjon som trikk, buss og tog. Barnehagen ble bygget i 1978/2007. Det gamle og det nye er godt  forent - tradisjoner og gode rutiner samt evaluering og nye metoder = glade barn og voksne!

Tilbud til barn i alderen:1 til 6 år
Hvem kan søke plass:Alle
Antall barn:81
Godkjent areal inne (m²):360
Uteområde:

Et stort og spennende uteområde tilpasset ulik alder. Noe kupert terreng og mange store trær som gir klatremuligheter og skygge på en solfylt tomt. Utenfor gjerdet fins blant annet gapahuk og stor akebakke som barnehagen benytter seg av. Korte avstander til lekeplasser i nærmiljøet som ofte blir besøkt.

Eier:Kommunal
Organisering:Avdelingsbarnehage

6 avdelinger med ca. 80-82 barn. Tre småbarnsavdelinger fra 1-3(4) år, tre storbarnsavdelinger fra 3-6 år. Hver avdeling har tre i grunnbemanning. Fast samarbeid mellom avdelingene som bestemte dager har alders- og lekegrupper på tvers av avdelingene. Egen gruppe for skolestarterne. Faste turdager. Samarbeid mellom avdelingene ved sykdom hos personalet.

Type barnehage:Ordinær barnehageBarnehagen tar utgangspunkt i Barnehageloven og Rammeplanen for barnehager. Vi vektlegger LEK, SOSIAL KOMPETANSE OG VENNSKAP med opplevelser av læring og mestring. Vi setter av mye tid til å være ute (men kaller oss ikke ute-barnehage). Se forøvrig ÅRSPLAN 2014 (Aktuelle dokumenter).
Oppholdsbetaling (kr/mnd):Kommunale satser (klikk for satser)
Måltider:Barna kan ta med egen mat til frokost. Lunsjen er barnehagens ansvar, men vi har ikke storkjøkken eller kjøkkenhjelp. Personalet forbereder måltidene i avdelingens kjøkkenkrok. Barna får (etter hvert) delta i matlaging , pådekking og rydding. Vi er opptatt av sunne matvaner og tilbyr grovt brød med variert pålegg med lav fett- og sukkerinnhold. Måltidene avsluttes gjerne med frukt eller grønt. Alle avdelinger har tilbud om minst ett varmmåltid pr. uke, småbarnsavdelingene har gjerne 2 varmmåltider pr. uke. Har vi varm mat benytter vi ofte grønnsaker, fisk, kylling og matvarer av fullkorn. Avdelingene setter opp en meny for hver uke.
Ettermiddagsmåltidet er matpakke der vi oppfordrer foreldre om å sende med sunne matvarer, frukt/grønt.
Vi er ikke en sukkerfri barnehage, men oppfordrer til å begrense sukkerinnhold og tenke sunt på hva som serveres til bursdager og feiringer.

Aktuelle dokumenter:

Sammenlign barnehager

Kontaktinformasjon

Haugensjordet barnehage
Myrerveien 14, 0494 Oslo
Telefon: 22 79 50 50
Åpningstider:
07.00-17.00, fra 1.august 2013 kl.07.30-17.00

Diverse informasjon